Quantcast
Ιταλία: Η Εποπτική Αρχή της ΕΚΤ απαιτεί υπερβολικά κεφάλαια από τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Ιταλία: Η Εποπτική Αρχή της ΕΚΤ απαιτεί υπερβολικά κεφάλαια από τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Για «αδικαιολόγητες» και «αυθαίρετες» αποφάσεις σχετικά με το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών τραπεζών της Ευρωζώνης από την Εποπτική Αρχή της ΕΚΤ, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στο Εποπτικό Συμβούλιο της Αρχής, Φάμπιο Πανέτα.

Οι νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις που καθόρισε η ΕΚΤ για ορισμένες από τις 120 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης υπολογίσθηκαν με κριτήρια που επικαλύπτονται με την αξιολόγηση του 2014 και, συνεπώς, δεν δικαιολογούν τις προταθείσες αυξήσεις, αναφέρει ο Πανέτα σε επιστολή του από τις 25 Αυγούστου προς την επικεφαλής της Εποπτικής Αρχής, Ντανιέλ Νουί, που είναι σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg.

«Μία μεγάλη αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων στην τρέχουσα συγκυρία μπορεί να υπονομεύσει την ανάκαμψη», δήλωσε ο Πανέτα που εκπροσωπεί την Τράπεζα της Ιταλίας στο Εποπτικό Συμβούλιο, προσθέτοντας: «Πράγματι, η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη επιδιώκει αυτή την ώρα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αυτό και να αυξήσει τον δανεισμό. Μία αδικαιολόγητη, γενικευμένη αυστηροποίηση των στόχων για τα κεφάλαια θα αντιστρατεύονταν την προσπάθεια αυτή».

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.