Quantcast
IRIS: Σε ποιους επαγγελματίες θα γίνει έλεγχος – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο - enikonomia.gr
share

IRIS: Σε ποιους επαγγελματίες θα γίνει έλεγχος – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο

δημοσιεύτηκε:

Σε εξονυχιστικούς ελέγχους προχωρούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει σε διασύνδεση των επαγγελματικών λογαριασμών τους με το σύστημα IRIS, αλλά και των ταμειακών μηχανών τους με τα POS.

Η προθεσμία έχει λήξει και πλέον οι ελεγκτές θα έχουν πλήρη εικόνα ποιοι επαγγελματίες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και παράλληλα πόσες συναλλαγές γίνονται μέσω IRIS ή POS. Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά σε όσους αρνούνται να διασυνδεθούν με την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη υπάρχουν επαγγελματίες που είτε δεν έχουν διασυνδεθεί με το IRIS είτε μέσω ειδικών σημάνσεων δεν ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι μπορούν να πληρώσουν μέσω IRIS ή POS.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ορισμένοι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν ειδική ταμπέλα στα ελληνικά και τα αγγλικά έτσι να ενημερώνονται οι πελάτες ότι μπορούν να πληρώσουν μέσω IRIS ή POS. Μάλιστα όσοι παραλείπουν την υποχρέωση αυτή θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα 1.000 ευρώ.

Επίσης, όσοι επαγγελματίες δεν έχουν συνδέσει τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με το σύστημα IRIS θα πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ.  Πρόστιμα έρχονται και σε επιχειρηματίες της Εστίασης, αν δεν αντικατέστησαν τις ταμειακές μηχανές τους με νέους φορολογικούς μηχανισμού που καταγράφουν τις «ανοικτές» παραγγελίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.