Χρονικό περιθώριο έως την 1η Νοεμβρίου, έχουν όλες οι επιχειρήσεις ώστε να δέχονται πληρωμές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος IRIS.
Η πρόβλεψη είναι υποχρεωτική, και απαιτείται αναβάθμιση των υπαρχόντων POS. Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, καθώς πρακτικά το IRIS θα διασυνδεθεί με τις ταμειακές.
Το 2024 η χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας αυξήθηκε κατά 21% με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 47,7 δισ. ευρώ (από 39,4). Τους πρώτους τρεις μήνες του 2025 η αξία των συναλλαγών μέσω του συστήματος IRIS, ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών τα 20,6 εκατ. ευρώ. Για την επέκταση του συστήματος IRIS δεν θα χρειαστεί αλλαγή των POS, παρά μόνο αναβάθμιση του λογισμικού τους.