IRIS: Ποιες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ

IRIS

Λίγες ακόμη ημέρες έχουν στη διάθεση τους οι επιχειρήσεις για να συνδεθούν με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Αυτό θα πρέπει να το κάνουν κανονικά οι υπόχρεοι μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024. Ωστόσο επειδή  η καταληκτική ημέρα ήταν Σάββατο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μετέφερε αυτή την ημερομηνία την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως οι παραβάτες θα πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Ωστόσο θα έχουν δικαίωμα προσφυγής εντός 30 ημερών από την κοινοποίησή του. Η απόφαση θα εκδοθεί μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την κατάθεση της προσφυγής.

Τα οφέλη του IRIS

Το σύστημα IRIS δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν συναλλαγές 500 ευρώ σε ημερήσια βάση χωρίς να έχουν κάποια χρέωση προμήθειας από τις τράπεζες, ενώ προσφέρονται πολύ πιο ευνοϊκοί όροι στους επαγγελματίες σε σχέση με τις «κλασσικές» πληρωμές με κάρτα.

Επίσης μέσω του IRIS:

Τι εξετάζεται

Σημειώνεται δε πως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να επεκτείνει από τον Μάρτιο 2025, το ημερήσιο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS έως τα 1.000 ευρώ. Όπως όλα δείχνουν μέχρι τότε θα είναι υποχρεωτική η καθολική εφαρμογή του μέτρου σε όλες τις επιχειρήσεις λιανικής.

 

 

 

Exit mobile version