Η Μέρκελ επανέφερε το δάνειο – γέφυρα – Ο Τσίπρας επιμένει στη συμφωνία

Η κυβέρνηση μπορεί να βρήκε λύση μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και να πέτυχε τη συμφωνία, η οποία όμως συμφωνία προσκρούει στην προκλητικά αρνητική στάση της Γερμανίας. Κι αυτό γιατί η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την προτίμησή της στην επιλογή του δανείου – γέφυρα.

«Δεν ξέρουμε το περιεχόμενο της συμφωνίας, χρειαζόμαστε χρόνο για να την αναλύσουμε» φέρεται να υποστήριξε η κ. Μέρκελ,, προτρέποντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να προσφύγει στην επιλογή του δανείου – γέφυρα. Το συμπέρασμα που προκύπτει από την θέση αυτή, είναι ότι η Γερμανία για άλλη μια φορά δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια να βρεθεί λύση και ότι τώρα που βρέθηκε, δεν είναι σε θέση να πει ότι την αποδέχεται.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι «υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των θεσμών», ξεκαθαρίζοντας ότι «η Αθήνα θα παραμείνει πιστή σ’ αυτή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους αρχηγούς της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊαράκη, Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τους οποίους ενημέρωσε για τη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα, καθώς και για τις νέες γερμανικές προκλήσεις που προέκυψαν μετά τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι να ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή, ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ώστε να διασφαλίσει την υποστήριξή τους.

 

 

Exit mobile version