Η Japonica Partners συνεχίζει να στοιχηματίζει στα ελληνικά ομόλογα

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Japonica Partners, η οποία προκάλεσε αίσθηση με την προσφορά που έκανε τον Ιούνιο του 2013 για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 4 δισ. δολαρίων και την άποψή της ότι το καθαρό  ελληνικό χρέος ανέρχεται μόλις στο 18% του ΑΕΠ, επαίνεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους για την επίδειξη “τεράστιου θάρρους” με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Η Japonica, που έχει έδρα την Πρόβιντενς του Ροντ Άιλαντ, θεωρεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φόβισε τους Έλληνες, μετρώντας με λάθος τρόπο τος χρέος της χώρας.

“Ειπώθηκαν ψέματα ουσιαστικά στους πολίτες από την προηγούμενη κυβέρνηση για το χρέος”, δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Christopher Magarian, προσθέτοντας: “Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και θα εργασθούμε σκληρά για να δούμε την Ελλάδα δικαιωμένη”. 

Η Japonica δηλώνει ότι αισθάνεται άνετα με τις επενδύσεις της σε ελληνικούς τίτλους, κόντρα στην αγορά, παρά το ότι οι αποδόσεις τους έφθασαν σε επίπεδα που είναι από τα υψηλότερα μετά την ανταλλαγή ομολόγων το 2012. 

Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να διαπιστώσει το ύψος των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Japonica, προσθέτοντας ότι ορισμένοι επενδυτές και χρηματιστές θεωρούν τη μεγάλη καμπάνια που είχε κάνει η εταιρεία υπέρ των ελληνικών τίτλων ως ένδειξη ότι πρέπει να έχει στο χαρτοφυλάκιο της κάποιους ελληνικούς τίτλους. 

Exit mobile version