Quantcast
ΓΓΔΕ: Δεν θα ισχύσουν οι προσαυξήσεις φόρων που φάνηκαν στο Taxis χθες και σήμερα - enikonomia.gr
share

ΓΓΔΕ: Δεν θα ισχύσουν οι προσαυξήσεις φόρων που φάνηκαν στο Taxis χθες και σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Αλαλούμ του υπουργείου Οικονομικών με την παράταση έως σήμερα της προθεσμίας πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων που έληγαν στις 30 Νοεμβρίου, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιβάρυνε με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής από χθες τους φορολογούμενους.

Κανονικά, βέβαια, από τη στιγμή που είχε δοθεί η παράταση από το υπουργείο Οικονομικών έως σήμερα (2 Δεκεμβρίου), δεν θα έπρεπε να υπάρχουν προσαυξήσεις.

Πριν από λίγο, και αφού υπήρξαν δημοσιεύματα και αντιδράσεις στην πρακτική αυτή, η ΓΓΔΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση, με την οποία παραδέχεται ότι δεν έπρεπε να υπάρξουν οι προσαυξήσεις και διευκρινίζει ότι αυτές δεν θα ισχύσουν, εφόσον έχουν γίνει οι πληρωμές των φόρων έως σήμερα.

 

Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

«Αναφορικά με δημοσιεύματα για την επιβολή προσαυξήσεων στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2015 σε όλους τους φορολογούμενους, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει:

Με την ΠΟΛ 1258/30.11.2015 παρατάθηκαν μέχρι και την 2/12/2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/11/2015. Έως την ίδια ημερομηνία παρατάθηκαν και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες, η πίστωση των οφειλών πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η πληροφορία για τις σημερινές πληρωμές θα ληφθεί από τις τράπεζες στις 3 Δεκεμβρίου (επόμενη εργάσιμη) και θα πιστωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης» και «Στοιχεία Ρύθμισης» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» στο TAXISnet, δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.