Quantcast
Γεωργιάδης για σύνταξη με χρέη στον ΕΦΚΑ: Γιατί το όριο δεν μπορεί να υπερβεί τις 30.000 ευρώ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για σύνταξη με χρέη στον ΕΦΚΑ: Γιατί το όριο δεν μπορεί να υπερβεί τις 30.000 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από τις 30 χιλιάδες ευρώ το όριο οφειλών στον ΕΦΚΑ των ασφαλισμένων για να πάρουν σύνταξη εξήγησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open.

«Μέχρι στιγμής κάνουμε το όριο στις 30 χιλιάδες ευρώ. Διότι εάν πάει το όριο των οφειλών στις 40 χιλιάδες ευρώ με 50 χιλιάδες ευρώ, τότε πάει να πει ότι κάποιος έχει πληρώσει πολύ λίγα χρόνια ένσημα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ μακριά από την κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Όμως το όριο οφειλών 30 χιλιάδων ευρώ αντιστοιχεί περίπου σε  27 χρόνια ένσημα. Είναι ήδη πολλά ένσημα» σημείωσε.

«Πάμε στις 30 χιλιάδες ευρώ έχοντας πάντα στο μυαλό μας εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και οι οποίοι πραγματικά έχουν ανάγκη αυτή τη σύνταξη και αναγκάζονται είτε να ζήσουν από δανεικά φίλων είτε κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Αυτό δεν είναι σωστό, δεν είναι κοινωνικά δίκαιο, δεν είναι ανθρώπινο, δεν είναι αξιοπρεπές, θα το λύσουμε. Θα υπάρχουν περιουσιακά κριτήρια και άρση του τραπεζικού απορρήτου», πρόσθεσε.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι εάν το όριο χρέους για να πάρει σύνταξη πήγαινε στις 50 χιλιάδες ευρώ τότε αυτό θα σημαίνει πως ο ασφαλισμένος δεν πλήρωνε εισφορές  για περίπου 18 χρόνια.

Τι είπε για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Επίσης γνωστοποίησε πως στη δημόσια διαβούλευση που θα γίνει μάλλον αυτή την εβδομάδα έχει μπει και η διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους. «Έχουμε ήδη στείλει το νομοσχέδιο στη Γενική Γραμματεία Κυβερνήσεως… από εμάς έχει τελειώσει, έχει σταλεί. Εκεί έχει μπει και η διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους. Είναι μια σημαντική διάταξη. Με αυτήν πιστεύω ότι θα αυξήσουμε σοβαρά το εισόδημα πάρα πολλών συνταξιούχων  στην Ελλάδα  κυρίως αυτών που έχουν χαμηλά εισοδήματα .Αυτοί θα δουν σοβαρή αύξηση στα εισοδήματα τους » σημείωσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.