Γ. Σταθάκης: «Φρένο» στον διαγωνισμό για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Αντίθετος με όσα αναφέρει στην επιστολή προς το Eurogroup περί ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τάσσεται και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά τον υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Σταθάκης αποφάσισε την διακοπή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε πως, η υφιστάμενη διαδικασία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Αντ’ αυτού, εξήγησε, θα πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός, με σωρεία αλλαγών στους όρους προκήρυξης.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη συμμετοχή του δημοσίου στον επενδυτικό φορέα, ο οποίος θα πλειοδοτήσει στη διαγωνιστική διαδικασία. Παράλληλα, κατέστησε πιθανή τη μείωση της χρονικής έκτασης της παραχώρησης.

Ως προς το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων, δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση δεν θα αναιρέσει τις ήδη συντελεσθείσες ιδιωτικοποιήσεις.

Ωστόσο, προανήγγειλε την επανεξέταση των εν εξελίξει και των μελλοντικών διαγωνισμών.

Τέλος, σχετικά με το Ελληνικό, ο Γ. Σταθάκης επισήμανε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των όρων παραχώρησης, ταυτίζοντας με τη δήλωσή του αυτή, όσα είπε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης στον realfm για μη ξεπούλημα των ασημικών της χώρας σε εξευτελιστικές τιμές.

 

Exit mobile version