Quantcast
FT: Μόνο αν διαφοροποιηθεί το ελληνικό αίτημα μπορεί να συγκληθεί το Eurogroup - enikonomia.gr
share

FT: Μόνο αν διαφοροποιηθεί το ελληνικό αίτημα μπορεί να συγκληθεί το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Σε ενδείξεις ότι το EuroWorking Group, που θα συνεδριάσει αύριο στις Βρυξέλλες, θα απορρίψει το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επέστησαν την προσοχή ότι το αίτημα – που θα υποβληθεί αύριο από την Αθήνα – μπορεί να απηχεί προηγούμενες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή τη συμβιβαστική πρόταση του Επιτρόπου για την οικονομία Πιερ Μοσκοβισ, τα οποία έχουν απορριφθεί και τα δύο από τις χώρες της Ευρωζώνης, που θέλουν να υλοποιήσει η Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος. 

 

Αρκετοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι, παρά ταύτα, θα περιμένουν να δουν το αίτημα πριν εκφέρουν την κρίση τους. Εάν το EuroWorking Group αποφασίσει ότι η ελληνική πρόταση είναι ένα βήμα πιο προωθημένη, πιθανότατα θα συγκληθεί το Eurogroup την Παρασκευή. 

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, ο Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε ότι όποιο αίτημα δεν περιλαμβάνει τη δέσμευση της Ελλάδας να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος στήριξης δεν θα γίνει πιθανότατα αποδεκτό. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.