Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τι λένε κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παράταση

δηλώσεις

Δεν αναμένεται να παραταθεί μετά τις 26 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις, η 26η Ιουλίου ήταν και θα παραμείνει η καταληκτική ημερομηνία καθώς  «ο χρόνος είναι αρκετός». 

Μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι χθες υποβλήθηκαν στο taxisnet σχεδόν 4,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και αυτό σημαίνει πως μέχρι τις 26 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί  επιπλέον σχεδόν  2,1 εκατ. δηλώσεις. Υπενθυμίζεται πως Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) ζήτησε πρόσφατα να παραταθεί φέτος η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών και των νομικών προσώπων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 καθώς ανέφερε κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει στο σύστημα:

Προβλήματα στις αυτόματα υποβληθείσες προσυμπληρωμένες Φορολογικές Δηλώσεις

Εκτός όλων των ανωτέρω,η Ομοσπονδία θέλει να προσθέσει  ότι την 1η Ιουλίου ξεκίνησε η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις βιομηχανίας και λιανεμπορίου, με πολλά προβλήματα και εκεί, κάτι που συνεπάγεται πληθώρα επιπλέον εργασιών και εργατοωρών για τα λογιστικά γραφεία.

Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι ο μήνας Ιούλιος είναι μήνας υποβολής ΦΠΑ, όπου μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα, έχει γίνει και αλλαγή του εντύπου ΦΠΑ. Αυτό έχει δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και δυσλειτουργίες στο σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε εργατοώρες.

 

 

Exit mobile version