Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Θα δοθεί παράταση για την υποβολή τους; Τι απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Θα δοθεί παράταση για την υποβολή τους; Τι απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2024.

«Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 26 Ιουλίου. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κινείται ομαλότατα, έχουν υποβληθεί πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος καμίας παράτασης» σημείωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό”  Παραπολιτικά” ο  εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος απαντώντας στην ερώτηση για το εάν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Για τις αυτόματες υποβολές φορολογικών δηλώσεων

Επίσης μίλησε για το θέμα της υποβολής των αυτόματων φορολογικών δηλώσεων. «Φέτος για πρώτη φορά δινόταν η δυνατότητα σε πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς-συνταξιούχους να δουν προ-συμπληρωμένη και αυτόματα υποβληθείσα τη δήλωσή τους χωρίς την παρέμβαση κάποιου φοροτεχνικού ή λογιστή και μάλιστα το μισό εκατομμύριο εξ αυτών το έκανε και αυτόματα υποβλήθηκε η φορολογική του δήλωση όλα αυτά που λέγονται περί μαζικών λαθών, περί αστοχιών του συστήματος είναι υπερβολές. Ξεκάθαρα λέμε ότι είναι υπερβολές και πρέπει να σκεφτούμε και ποιοι θίγονται από αυτές τις αλλαγές. Μήπως ένα μέρος των λογιστών και των φοροτεχνικών θίγονται οικονομικά;» είπε.

Και συνέχισε λέγοντας πως « από  το 1,3 εκατομμύριο πολίτες που είχαν προσυμπληρωμένες δηλώσεις οι 430 χιλιάδων ήταν αυτοί που θέλησαν να μην πληρώσουν λογιστή και να γίνει αυτόματα η φορολογική τους δήλωση».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.