Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τα σενάρια για την παράταση – Οι τελευταίες πληροφορίες

φορολογικές δηλώσεις

Ανατροπή με τις φορολογικές δηλώσεις 2024. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναμένεται να αποφασίσει αύριο, Τετάρτη για το εάν θα δώσει ολιγοήμερη παράταση στη προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2024.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο πριν προβεί στην απόφαση αυτή θα πρέπει να συνεκτιμήσει τα προβλήματα που αφορούν στα ελλιπή στοιχεία και στην καθυστερημένη ανάρτηση των βεβαιώσεων αποδοχών από τους φορείς αλλά και στον αριθμό των υπόχρεων που δεν έχει υποβάλλει ακόμα στο σύστημα της ΑΑΔΕ τη φορολογική του δήλωση.

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

Μάλιστα σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα παρατείνει τη προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου. Δηλαδή μέχρι την ημερομηνία που εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος των πολιτών με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο φαίνεται πως θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή καθώς οι “πτήσεις” στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι χαμηλές. Μέχρι χθες  υποβλήθηκαν 5.484.719 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,6 εκατ., όπως  έδειξαν τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ. Δηλαδή υπολείπονται ακόμη σχεδόν 1,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται δε πως σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων είναι  Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Tι ζητούν οι  φοροτεχνικοί

Σημειώνεται δε πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) είχε ζητήσει πρόσφατα να παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

«Καλούμε τον επιστημονικό μας φορέα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, να εντείνει την προσπάθεια στήριξης του δίκαιου αυτού αιτήματός μας. Η συνεργασία και η υποστήριξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων μας, καθώς μόνο μέσω συντονισμένων ενεργειών μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Ιδιαίτερα για φέτος και εφεξής, προκειμένου να ολοκληρώνεται ομαλά και σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, προτείνουμε ως μόνη εφικτή καταληκτική ημερομηνία, για τις φορολογικές δηλώσεις Φυσικών και Νομικών προσώπων, που θα υποβάλλονται από Λογιστή – Φοροτεχνικό κάτοχο νόμιμης άδειας, να είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2024 » είχε επισημαίνει πρόσφατα  σε ανακοίνωση της η ΠΟΦΕΕ. 

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να το εξετάζει το υπουργείο.

 

 

 

Exit mobile version