Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ελάχιστοι έχουν υποβάλει αίτηση αμφισβήτησης του φόρου- Τι λένε οι φοροτεχνικοί για τις ατομικές επιχειρήσεις

επιχειρήσεις

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν υποβάλει αίτηση αμφισβήτησης του φόρου, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων.  Όπως επισημαίνεται, μόλις 83 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες ή ποσοστό 0,05% του συνόλου όσων πιάστηκαν στην τσιμπίδα των τεκμαρτών εισοδημάτων και αποδέχονται τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση αμφισβήτησης του φόρου αποδεχόμενοι τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Νέος τρόπος φορολόγησης εισοδήματος: Τι φόρο καλούνται να πληρώσουν οι ατομικές επιχειρήσεις

Για τον φόρο που καλούνται να πληρώσουν φέτος οι ατομικές επιχειρήσεις με τον νέο τρόπο φορολόγησης εισοδήματος μίλησε σήμερα ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης στο Mega.

Oι περισσότερες ατομικές επιχειρήσεις χωρίς να απασχολούν εργαζόμενους καλούνται να πληρώσουν φόρο ύψους  3.000 ευρώ είπε και επεσήμανε πως οι εν λόγω φορολογούμενοι πλήρωναν μέχρι πρότινος φόρο περίπου 1.000 ευρώ. «Πάρα  πολλοί μου λένε : εγώ είμαι μόνος μου δεν έχω εργαζομένους

και τον φόρο που που πλήρωνα μέχρι τώρα ήταν περίπου  1.000 ευρώ .Αυτό που βγάζω σαν κέρδος για να συντηρώ την οικογένεια μου είναι 1.200 ευρώ με 1.300 ευρώ. Και πρέπει να  πληρώσω 300 ευρώ το μήνα. Αυτό γίνεται παντού. Και ειδικά για τις εποχιακές επιχειρήσεις της επαρχίας που συντηρούνται για 3 με 4 μήνες τον χρόνο το ποσό των 3000 ευρώ είναι μαχαίρι στο λαιμό. Και μου λένε πως θέλουν να κλείσουν τις ατομικές τους επιχειρήσεις »

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

Exit mobile version