Φορολογικές δηλώσεις 2024: Δείτε ποια εισοδήματα δεν φορολογούνται

εισοδήματα

Μέχρι τις 26 Ιουλίου θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση για το φορολογικό έτος 2023 ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν ορισμένα εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή  που φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον οδηγό που εξέδωσε πρόσφατα η ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις:

Υπάρχουν οι κωδικοί 659-660 ή 619-620 στους οποίους συμπληρώνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή  που φορολογούνται με ειδικό τρόπο (υπάγονται σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ).

Μετά εμφανίζεται πίνακας στον οποίο αναλύονται ανάλογα με την προέλευσή τους:

Β. Άλλα έσοδα

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους κωδικούς 781-782. Σε αυτούς  συμπληρώνονται τα ποσά που δεν θεωρούνται εισόδημα και εμφανίζεται ομοίως πίνακας για την ανάλυσή τους, ενώ κατά περίπτωση απαιτείται η συμπλήρωση περαιτέρω πληροφοριών απαραίτητων για την διασταύρωση των ποσών που αναγράφονται:

 

 

Γ.Oι μισθοί, οι συντάξεις και οι  αποζημιώσεις

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης 657-658 ή 617-618.  Σε αυτούς συμπληρώνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου και της ειδικής εισφοράς και εμφανίζεται πίνακας στον οποίο αναλύονται ανάλογα με την προέλευσή τους:

 

Exit mobile version