Quantcast
Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία - enikonomia.gr
share

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Θετική θα είναι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα, που θα γίνει τη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται σχέδιο Β, γιατί είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. 

“Η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου”, είπε ο υπουργός, 

“Μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, θα χρειαστεί να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας”, σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης.

“Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων¨, είπ ο υπουργός.

 Όσονα φορά τη διαμάχη της κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνση του κ. Γιάννη Στουρνάρα από την θέση του. “Τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται”, δήλωσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.