Quantcast
Φαγητό πολυτελείας το σουβλάκι - Έως και τα 4 ευρώ φτάνει η τιμή του - enikonomia.gr
share

Φαγητό πολυτελείας το σουβλάκι – Έως και τα 4 ευρώ φτάνει η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Φαγητό πολυτελείας έγινε το παραδοσιακό σουβλάκι μετά τις ανατιμήσεις των τελευταίων ετών. Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.

Παραδοσιακά είναι μία τροφή που η τιμή της ήταν πάντα χαμηλή. Τώρα ανεβαίνει όπως και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα» αναφέρει πολίτης μιλώντας στον ALPHA.

Σύμφωνα με την Ένωσης Οργανωμένων Καταναλωτών Ελλάδα, από 3,20 ευρώ που κόστιζε μία πίτα με γύρο χοιρινό πριν από 1,5 χρόνο, έφτασε σήμερα να πωλείται από 3,80 έως 4 ευρώ. Πρόκειται για μία αύξηση 25%.

Αντίστοιχα ένα καλαμάκι χοιρινό, το οποίο ο καταναλωτής το αγόραζε 1,70 ευρώ τον Ιανουάριο του 2023, τώρα πληρώνει έως και 2,20 ευρώ, που είναι αύξηση έως 29%

Νέες ανατιμήσεις

Μάλιστα οι ανατιμήσεις δεν φαίνεται να έχουν τέλος, καθώς οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη πιο ψηλά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 4,30 ευρώ.

Σύμφωνα με επαγγελματίες της εστίασης, μία μερίδα γύρος που σήμερα κοστίζει 10 ευρώ θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα μέχρι και τα 11 ευρώ. Αντίστοιχα μία μερίδα με καλαμάκια κοτόπουλο ή χοιρινό από 9,30 ευρώ θα κοστίζει έως και 10,30 ευρώ.

Ωστόσο όπως τονίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές, μπορεί η τιμή στο σουβλάκι να έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα αλλά παραμένει πάντοτε η πιο φθηνότερη λύση στις εξόδους τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.