Quantcast
Ευρωομάδα Πρασίνων: Αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις στη συμφωνία για Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ευρωομάδα Πρασίνων: Αναδιάρθρωση χρέους και επενδύσεις στη συμφωνία για Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η συμφωνία για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους της και ένα επενδυτικό σχέδιο, ώστε να αντέξει η ελληνική οικονομία τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Στην δήλωσή τους οι συμπρόεδροι της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ρεμπέκα Χάρμς και Φιλίπ Λαμπέρτ χαιρέτισαν με επιφύλαξη την είδηση ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε επίτευξη συμφωνίας.

Στη συνέχεια αναφέρουν: «Μετά από μήνες εντάσεων και αλληλοκατηγοριών, υπάρχει τώρα ελπίδα για μια λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει μια νέα πρόταση, οι δύο πλευρές πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και μαζί να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική, υπεύθυνη λύση στη σύνοδο κορυφής αύριο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για εξεύρεση λύσης.

Οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει τώρα να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας. Θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και για παράδειγμα, σε μείωση των επιτοκίων. Επιπλέον, οι αποπληρωμές του χρέους πρέπει να συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει ένα επενδυτικό σχέδιο προκειμένου να στηρίξει την ελληνική οικονομία προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης ανάκαμψης και να τη βοηθήσει να αντέξει τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης που συμφωνήθηκαν για το 2015 και το 2016.

Εκτός από αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, σε αντίθεση με τους προκατόχους της, να εξασφαλίσει ότι οι κρατικοί θεσμοί θα αρχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά και πάλι.

Επιπλέον, το συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να γίνει δικαιότερο και όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα ασθένειας ή ανεργίας».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.