Ευρωβαρόμετρο: Δυσκολεύονται τα νοικοκυριά να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους – Αναλυτικά τα στοιχεία

Ευρωβαρόμετρο

Το 87% των Ελλήνων θεωρεί πως θα υποβαθμιστεί το 2024 το βιοτικό του επίπεδο (αγαθά και υπηρεσίες που έχει τη δυνατότητα να αγοράσει), όπως αυτό προκύπτει από την έρευνα  Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Το Ευρωβαρόμετρο εκπονήθηκε από τον ερευνητικό οργανισμό Verian (πρώην Kantar Public) μεταξύ της 25ης Σεπτεμβρίου και της 29ης Οκτωβρίου στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. και τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε συνολικά 26.523 συνεντεύξεις και έδειξαν τα εξής:

Στη  διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών τα ελληνικά νοικοκυριά δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα.  Aναλυτικά, το 36% απάντησε «τις περισσότερες φορές», το 50% «κατά καιρούς» και μόλις το 14% «ποτέ/σχεδόν ποτέ».

 

Για την ελληνική οικονομία

Την απαισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκφράζει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας το 66% πολιτών της χώρας πιστεύει ότι σε 1 χρόνο από σήμερα θα βρίσκεται σε” χειρότερη κατάσταση”, ενώ  το 9% εκτιμά  πως θα είναι σε “καλύτερη κατάσταση”.

Tι άλλο δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας

Eπίσης στην ίδια έρευνα επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ

 

Exit mobile version