Quantcast
Ευρωπαϊκή Ένωση: Έρχονται 864 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο Πανεπιστημίου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έρχονται 864 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο Πανεπιστημίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται 864 μόνιμες προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων  χωρίς πτυχίο Πανεπιστημίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για τον γενικό διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων από τους οποίους τα θεσμικά όργανα και οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσλαμβάνουν 864 νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως βοηθούς (βαθμός AST 3).

Η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού αφορά τρεις τομείς. Ένας υποψήφιος ή μια υποψήφια μπορεί να υποβάλλει αίτηση μόνο για έναν από τους τομείς αυτούς. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους κατά την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας και δεν θα είναι σε θέση να την τροποποιήσουν μετά την επικύρωση της αίτησής τους. Επιθυμητός αριθμός επιτυχόντων/επιτυχουσών:

 

 

Η EPSO προσπαθεί να χρησιμοποιεί γλώσσα συμπεριληπτική και ουδέτερη ως προς το φύλο. Κάθε αναφορά σε πρόσωπο συγκεκριμένου φύλου πρέπει να θεωρείται ότι αποτελεί επίσης αναφορά και σε πρόσωπο οποιουδήποτε άλλου φύλου.

Επίσης επισημαίνεται πως για να υποβάλλει αίτηση υποψηφιότητας, ο υποψήφιος ή η υποψήφια θα πρέπει να διαθέτει ατομικό λογαριασμό EPSO. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που δεν διαθέτουν ακόμη ατομικό λογαριασμό EPSO θα πρέπει να δημιουργήσουν. Μόνο ένας λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί για όλες τις αιτήσεις ενός δεδομένου υποψήφιου ή μίας δεδομένης υποψήφιας στην EPSO.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO έως τις: 3 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Επικυρώνοντας την αίτηση υποψηφιότητάς τους, οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην ενότητα 3 «Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό». Μετά την επικύρωση της αίτησής τους, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες δεν μπορούν πλέον να κάνουν καμία αλλαγή. Αποτελεί ευθύνη των υποψηφίων να βεβαιωθούν ότι έχουν ολοκληρώσει και επικυρώσει την αίτησή τους εμπρόθεσμα.

Έως τις 15 Οκτωβρίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι θα πρέπει να επαναφορτώσουν, στον λογαριασμό τους EPSO (με σύνδεσμο στην αίτησή τους), τα σαρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων προς υποστήριξη των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στο έντυπο της αίτησής τους. Επεξήγηση του τρόπου με τον οποίο θα γίνει αυτό είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της EPSO.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις προσλήψεις αυτές τα εξής:

1. Ειδικοί όροι — τίτλοι σπουδών και επαγγελματική πείρα

 Τομέας 1 — Οικονομική διαχείριση

α) Για να είναι επιλέξιμοι/επιλέξιμες για τον τομέα 1, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που παρατίθενται σε ένα από τα ακόλουθα σημεία:

(i) να διαθέτουν επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον διετούς διάρκειας, που πιστοποιείται με δίπλωμα/πτυχίο στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, τη διοίκηση επιχειρήσεων, τη λογιστική, τα οικονομικά/την οικονομική διαχείριση ή τη νομική, και να διαθέτουν τουλάχιστον τριετή σχετική επαγγελματική πείρα. Κατά παρέκκλιση από το σημείο 2.2 υποσημείο 1) στοιχείο  α) των γενικών κανόνων (παράρτημα I), η επαγγελματική πείρα που αναφέρεται στο παρόν σημείο μπορεί να ληφθεί υπόψη εφόσον έχει αποκτηθεί μετά την εκπλήρωση της απαίτησης σχετικά με τις σπουδές που αναφέρεται στο σημείο 3.3.1 στοιχείο α) περίπτωση ii),  υπό τον όρο ότι η πείρα αυτή πληροί τα άλλα κριτήρια που αναφέρονται στο σημείο 2.2 των γενικών κανόνων.

(ii) να διαθέτουν επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιείται με δίπλωμα/πτυχίο το οποίο παρέχει δικαίωμα
πρόσβασης στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, και, μετά την απόκτηση του διπλώματος/πτυχίου, τουλάχιστον
εξαετή σχετική επαγγελματική πείρα.

β) Η επαγγελματική πείρα που αναφέρεται στο σημείο 3.3.1 στοιχείο α) περιπτώσεις i) και ii) ανωτέρω θεωρείται σχετική εάν αποκτήθηκε σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους τομείς:

(i) κατάρτιση, εκτέλεση και παρακολούθηση ετήσιων προϋπολογισμών·

(ii) κατάρτιση δημοσιονομικών φακέλων, έλεγχος οικονομικής τεκμηρίωσης και/ή κατάρτιση οικονομικών εκθέσεων/ στατιστικών·

(iii) οικονομική παρακολούθηση των δημόσιων συμβάσεων και/ή των συμφωνιών επιχορήγησης και/ή οικονομική παρακολούθηση των διοικητικών δαπανών και/ή των οικονομικών δικαιωμάτων των εκλεγμένων/διορισμένων μελών δημόσιων οργανισμών·

(iv) προετοιμασία (δρομολόγηση) δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών πράξεων·

(v) ανεξάρτητη επαλήθευση δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών πράξεων πριν από την εκτέλεσή τους (εκ των προτέρων) και μετά από αυτήν (εκ των υστέρων)

(vi) ανάπτυξη και εφαρμογή λογιστικών και πληροφοριακών δημοσιονομικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων
εργαλείων υποβολής εκθέσεων και διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

Τομέας 2 — Λογιστική και ταμειακή διαχείριση

α) Για να είναι επιλέξιμοι/επιλέξιμες για τον τομέα 2, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που
παρατίθενται σε ένα από τα ακόλουθα σημεία:

(i) να διαθέτουν επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον διετούς διάρκειας, που πιστοποιείται με δίπλωμα/πτυχίο στη λογιστική ή τα οικονομικά / την οικονομική διαχείριση, και να διαθέτουν τουλάχιστον τριετή σχετική επαγγελματική πείρα.

Κατά παρέκκλιση από το σημείο 2.2 υποσημείο 1) στοιχείο α) των γενικών κανόνων (παράρτημα I), η επαγγελματική πείρα που αναφέρεται στο παρόν σημείο μπορεί να ληφθεί υπόψη εφόσον έχει αποκτηθεί μετά την εκπλήρωση της απαίτησης σχετικά με τις σπουδές που αναφέρεται στο σημείο 3.3.2 στοιχείο α) περίπτωση

ii), υπό τον όρο ότι η πείρα αυτή πληροί τα άλλα κριτήρια που αναφέρονται στο σημείο 2.2 των γενικών κανόνων.

(ii) να διαθέτουν επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιείται με δίπλωμα/πτυχίο το οποίο παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, και, μετά την απόκτηση του διπλώματος/πτυχίου, τουλάχιστον εξαετή σχετική επαγγελματική πείρα.

β) Η επαγγελματική πείρα που αναφέρεται στο σημείο 3.3.2 στοιχείο α) περιπτώσεις i) και ii) ανωτέρω θεωρείται σχετική εάν αποκτήθηκε σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους τομείς:

(i) εισαγωγή, επαλήθευση και/ή επικύρωση τιμολογίων και πιστωτικών σημειωμάτων·

(ii) εκτέλεση και παρακολούθηση των πληρωμών και συμψηφισμός με πιστωτικά σημειώματα·

(iii) εκτέλεση της είσπραξης απαιτήσεων και πραγματοποίηση σχετικών λογιστικών εγγραφών·

(iv) διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, αποσβέσεων και αποθεμάτων·

(v) ανακτήσεις ΦΠΑ

(vi) ταμειακή διαχείριση

(vii) κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων, συμβολή στο ετήσιο κλείσιμο και κατάρτιση διαφόρων οικονομικών εκθέσεων και εκθέσεων διαχείρισης απογραφής·

(viii) υποχρεωτικοί έλεγχοι.

Τομέας 3 — Δημόσιες συμβάσεις

α) Για να είναι επιλέξιμοι/επιλέξιμες για τον τομέα 3, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που
παρατίθενται σε ένα από τα ακόλουθα σημεία:

(i) να διαθέτουν επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον διετούς διάρκειας, που πιστοποιείται με δίπλωμα/πτυχίο στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, τη διοίκηση επιχειρήσεων, τη λογιστική, τα οικονομικά / την οικονομική διαχείριση ή τη νομική, και να διαθέτουν τουλάχιστον τριετή σχετική επαγγελματική πείρα. Κατά παρέκκλιση από το σημείο 2.2 υποσημείο 1) στοιχείο α) των γενικών κανόνων (παράρτημα I), η επαγγελματική πείρα που αναφέρεται στο παρόν σημείο μπορεί να ληφθεί υπόψη εφόσον έχει αποκτηθεί μετά την εκπλήρωση της απαίτησης σχετικά με τις σπουδές που αναφέρεται στο σημείο 3.3.3 στοιχείο α) περίπτωση ii), υπό τον όρο ότι η πείρα αυτή πληροί τα άλλα κριτήρια που αναφέρονται στο σημείο 2.2 των γενικών κανόνων.

(ii) να διαθέτουν επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πιστοποιείται με δίπλωμα/πτυχίο το οποίο παρέχει δικαίωμα
πρόσβασης στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, και, μετά την απόκτηση του διπλώματος/πτυχίου, τουλάχιστον
εξαετή σχετική επαγγελματική πείρα.

β) Η επαγγελματική πείρα που αναφέρεται στο σημείο 3.3.3 στοιχείο α) περιπτώσεις i) και ii) ανωτέρω θεωρείται σχετική εάν αποκτήθηκε σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους τομείς:

(i) σχεδιασμός και προγραμματισμός διαδικασιών σύναψης δημόσιων συμβάσεων (και/ή επιχορηγήσεων)·

(ii) κατάρτιση ή επικαιροποίηση υποδειγμάτων εγγράφων για διαδικασίες δημόσιων συμβάσεων (και/ή επιχορηγήσεων)·

(iii) δρομολόγηση και/ή επανεξέταση εγγράφων για διαδικασίες δημόσιων συμβάσεων (και/ή επιχορηγήσεων)·

(iv) διοργάνωση και εκτέλεση διαδικασιών δημόσιων συμβάσεων (και/ή επιχορηγήσεων)·

(v) νομική και οικονομική παρακολούθηση συμβάσεων και/ή συμφωνιών επιχορήγησης·

(vi) σχεδιασμός, ανάπτυξη και συντήρηση συστημάτων ηλεκτρονικών δημόσιων συμβάσεων

 Επισκόπηση των διαδικασιών του διαγωνισμού

Ο παρών διαγωνισμός θα διοργανωθεί με βάση τα ακόλουθα στάδια:

  •  Υποβολή αίτησης
  •  Δοκιμασίες : δοκιμασίες κατανόησης, δοκιμασία ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής σχετικά με τον τομέα που επέλεξαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι (στο εξής: δοκιμασία πολλαπλής επιλογής  σχετική με τον τομέα) και σύνταξη ελεύθερου κειμένου για θέματα της ΕΕ (free-text essay on EU matters, στο εξής: EUFTE).
  • Βαθμολόγηση των γραπτών του EUFTE και έλεγχος επιλεξιμότητας
  • Κατάρτιση των εφεδρικών πινάκων προσλήψεων

2.Οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται στον παρόντα διαγωνισμό

Ο κανονισμός υπηρεσιακής κατάστασης  ορίζει ότι κανείς δεν δύναται να διορισθεί υπάλληλος αν δεν αποδεικνύει ότι διαθέτει σε βάθος γνώση μιας από τις γλώσσες της ΕΕ και ικανοποιητική γνώση άλλης γλώσσας της ΕΕ στο μέτρο που είναι αναγκαίο για τα καθήκοντα που καλείται να ασκήσει.

Ως εκ τούτου, στον παρόντα διαγωνισμό, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρέπει να κατέχουν άριστα (τουλάχιστον σε επίπεδο C1) τουλάχιστον μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να έχουν ικανοποιητική γνώση (τουλάχιστον σε επίπεδο Β2) μιας άλλης γλώσσας που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των υπόλοιπων 23 επίσημων γλωσσών της ΕΕ. Τα ελάχιστα επίπεδα που αναφέρονται εδώ ισχύουν για κάθε γλωσσική ικανότητα (ομιλία, γραφή, ανάγνωση και προφορική κατανόηση) που ζητείται στο έντυπο της αίτησης.

Οι ικανότητες αυτές αντιστοιχούν σε εκείνες που προσδιορίζονται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες
Για λόγους ευκολίας, οι γλώσσες αυτές θα αναφέρονται ως «γλώσσα 1» και «γλώσσα 2».  Οι γλώσσες θα χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά στάδια του διαγωνισμού ως εξής:

 

 

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες θα πρέπει να δηλώσουν στην αίτηση υποψηφιότητάς τους σε ποιες γλώσσες επιλέγουν να εξεταστούν, ενώ μετά την επικύρωση της αίτησής τους δεν θα μπορούν πλέον να αλλάξουν τις γλώσσες που θα δηλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα για τις προσλήψεις  εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.