Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι θα λάβουν ειδική αποζημίωση έως 980 ευρώ

αποζημίωση

Ειδική αποζημίωση έως 980 ευρώ για το διάστημα 7 ημερών θα λάβουν οι Έφοροι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι αναπληρωτές για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024  . Το ποσό αυτό προκύπτει από 140 ευρώ που είναι η αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης Χ 7 ημέρες.

Αναλυτικά, επισημαίνεται πως στους  δικαιούχους αποζημίωσης  που θα εκτελέσουν καθήκοντα την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως ακολούθως:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται 140  ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται 120 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό  120 ευρώ  για κάθε ημέρα απασχόλησης

δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 40 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

Διευκρινίζεται όμως πως  για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών απασχόλησης που είναι απαραίτητες:

α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και

β) για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

3. Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

3.2 Το καταβαλλόμενο ποσό είναι ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

 

Τι άλλο αναφέρει το ΦΕΚ

Η απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αναφέρει τα εξής:

1. Ο καθορισμός Ημερών Αποζημίωσης

Α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

β1. Για τους τακτικούς αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται ημέρες αποζημίωσης ως εξής:

i. 9  ημέρες απασχόλησης:

ii. 8 ημέρες απασχόλησης:

iii. 7 ημέρες απασχόλησης:

β2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

i. 5 ημέρες απασχόλησης:

ii. 4 ημέρες απασχόλησης:

iii. 3 ημέρες απασχόλησης:

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου υπηρετούν.

– Στους αναπληρωτές αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Αθηνών, Β1’ Αθηνών (Βορείου Τομέα), Β2’ Αθηνών (Δυτικού Τομέα) και Β3’ Αθηνών (Νοτίου Τομέα) Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Αττικής, Α’ Πειραιώς και Β’ Πειραιώς, Α’ Θεσσαλονίκης και Β’ Θεσσαλονίκης.

β3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

i. Μία ημέρα απασχόλησης:

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση για την αποζημίωση εδώ

Exit mobile version