Εβδομάδα πληρωμών: Όλες οι ημερομηνίες για την εξόφληση συντάξεων – Ποιοι δικαιούχοι επιδομάτων θα λάβουν αναδρομικά

χρήματα

Πληρωμές για… «όλα τα γούστα» ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα και ολοκληρώνονται την επόμενη.

Πέρα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την προσεχή Πέμπτη, θα έχουμε και την πληρωμή μετά από ένα δίμηνο του επιδόματος Α21 για τις οικογένειες με παιδιά, όπως και των άλλων επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι της εν λόγω ενίσχυσης, εφόσον υπέβαλαν πρόσφατα τις αιτήσεις τους, θα λάβουν αναδρομικά τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη δόση του επιδόματος.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 –Επίδομα Παιδιού, έχει «κλείσει»  προσωρινά και όσοι θέλουν να κάνουν τώρα τις αιτήσεις τους θα πρέπει να περιμένουν να ανοίξει εκ νέου στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Αναδρομικά σε δικαιούχους επιδόματος τέκνων Α21

Σε κάθε περίπτωση, οι οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι του επιδόματος που έκαναν κανονικά τις αιτήσεις τους, θα λάβουν την διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο (είναι η γ’ για το τρέχον έτος), την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Μαζί με αυτή την δόση θα χορηγηθεί αναδρομικά και η ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο- Φεβρουάριο ’24, όπως και Μάρτιο- Απρίλιο ’24, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι υπέβαλλαν την αίτησή τους μετά την εξόφληση της β’ δόσης του επιδόματος και ως τις 5 Ιουλίου.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα, εφόσον πρόκειται για το πρώτο και το δεύτερο τέκνο και ανάλογα το ύψος του εισοδήματος. Το ποσό ανεβαίνει σε 140 ή 84 ή 56 ανά μήνα από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Πότε θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις μη μισθωτών

Πέρα από το επίδομα τέκνων έχουμε φυσικά και την καταβολή των συντάξεων μηνός Αυγούστου. Η εξόφληση κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους μη μισθωτούς θα διενεργηθούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

Ως είθισται τα ποσά αυτά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024.

Πότε εξοφλούνται κύριες και επικουρικές συντάξεις μισθωτών

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς θα διενεργηθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

Τα ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024.

Πότε θα χορηγηθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Η πίστωση των ποσών αυτών θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης 30 του μήνα.

Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του Οργανισμού, δηλαδή τα προνοιακά- αναπηρικά, γέννας, ενοικίου, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όπως φυσικά και το επίδομα τέκνων Α21.

Exit mobile version