Quantcast
Eurostat: Στο 3,4% τσίμπησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για την Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Eurostat: Στο 3,4% τσίμπησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Τι έδειξαν τα στοιχεία για την Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Αυξήθηκε ο πληθωρισμός της Ελλάδας τον Μάρτιο σε ετήσια βάση από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Eurostat.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της Υπηρεσίας, ο πληθωρισμός της χώρας μας ανήλθε στο 3,4% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση από 3,1% που ήταν τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται  δε πως η ΕΛΣΤΑΤ είχε ανακοινώσει πως τον Φεβρουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας ήταν  στο 2,9%.

 Τα στοιχεία για την Ευρωζώνη

Ενώ όσον αφορά στην Ευρωζώνη επισημαίνεται πως ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,4% τον Μάρτιο από 2,6% που ήταν τον Φεβρουάριο. Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4%, σταθερός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο). Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,7%, έναντι 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, έναντι 1,6% τον Φεβρουάριο) και η ενέργεια (-1,8%, έναντι -3,7% τον Φεβρουάριο).

Τον Μάρτιο τα υψηλότερα ποσοστά του  πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατέγραψαν η Κροατία (4,9%), η Αυστρία (4,2%) και η Εσθονία (4,1%) ενώ τα χαμηλότερα εμφάνισαν η Λιθουανία (0,3%), η Φινλανδία (0,7%), η Λετονία (1%) και η Ιταλία (1,3%).

Αξιοσημείωτο είναι δε πως, ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε στο 2,3% τον Μάρτιο από 2,7% που ήταν τον Φεβρουάριο και στην Γαλλία υποχώρησε για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια κάτω του 3 %. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έτρεξε με 2,4% σε  σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από 3,2% τον Φεβρουάριο. Και στην Ιταλία ο πληθωρισμός ο επιταχύνθηκε στο 1,3%  τον  Μάρτιο από 0,8% που ήταν τον Φεβρουάριο.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.