Eurogroup: Επιβεβαίωσε ότι οι προϋπολογισμοί 7 χωρών μπορεί να παραβιάσουν τους στόχους

To Eurogroup αξιολόγησε την πρόοδο που έγινε από τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης στην υλοποίηση των σχεδίων προϋπολογισμών τους για το 2016 και σημείωσε στα συμπεράσματά του ότι οι προϋπολογισμοί 7 χωρών  – Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Αυστρίας, Λιθουανίας και Βελγίου – θεωρούνται ότι είναι σε κίνδυνο παραβίασης των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Οι χώρες – μέλη επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανόνες αυτούς.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά τις εμπειρίες τους σχετικά με διαρθρωτικά ζητήματα που απασχολούν την Ευρωζώνη. Το Eurogroup συμφώνησε να συνεχίσει τις συζητήσεις και εξετάζει τη γενικότερη χρήση των καλύτερων πρακτικών (benchmarking).

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Προέδρου του Eurogroup για την αύξηση της διαφάνειας των εργασιών του οργάνου, οι υπουργοί συμφώνησαν να δημοσιεύουν στο μέλλον τα έγγραφα που χρησιμοποιούνται στις συνεδριάσεις του μετά από αυτές. Τον περασμένο μήνα, το Eurogroup αποφάσισε ήδη να δημοσιοποιεί τη σχολιασμένη ατζέντα των συμβουλίων Eurogroup.

 

Exit mobile version