Το καλοκαίρι έφυγε, τα λουκέτα στον κλάδο της εστίασης έρχονται. Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και της ΓΣΕΒΕΕ στην εφημερίδα “Καθημερινή”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λουκέτα δεν καταγράφονται σε μικρές αγορές ή σε δρόμους με λιγοστή κίνηση αλλά ακόμη και σε περιοχές με μεσαία προς υψηλά εισοδήματα και αφορούν επιχειρήσεις σε κεντρικούς δρόμους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ορισμένες περιοχές βορείων προαστίων όπως ο Χολαργός, όπου μετράει ήδη τουλάχιστον έξι “λουκέτα “σε επιχειρήσεις εστίασης και wine bar ενώ ανάλογη εικόνα επικρατεί σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή , η Κηφισιά κλπ.
Πώς θα επηρεάσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό την εστίαση
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρών μέτρων στον κλάδο της εστίασης, λόγω της ανόδου των κρουσμάτων στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και της στασιμότητας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Καββαθάς υποστήριξε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα όσο κυρίως να εφαρμόζονται τα υφιστάμενα και ο δη ο αποτελεσματικός έλεγχος των πιστοποιητικών.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το ποσοστό παραβατικότητας είναι πολύ χαμηλό στον κλάδο κάτω του 1% ( σσ. αφορά τις παραβάσεις του νόμου που εντοπίζονται στο σύνολο των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους) προσθέτοντας ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Περιφέρεια όπου λόγω των πιο σχετικών κοινωνικών σχέσεων οι έλεγχοι από την πλευρά των επιχειρήσεων είναι ελλιπείς.