Quantcast
Έσπασαν το φράγμα των 25.000 οι εκκρεμείς συντάξεις - Τι είπε ο Γεωργιάδης για την εφαρμογή e-σύνταξη - enikonomia.gr
share

Έσπασαν το φράγμα των 25.000 οι εκκρεμείς συντάξεις – Τι είπε ο Γεωργιάδης για την εφαρμογή e-σύνταξη

δημοσιεύτηκε:

Έσπασαν το φράγμα των 25.000 οι εκκρεμείς συντάξεις στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως είπε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης όταν πήγε στο υπουργείο Εργασίας «οι εκκρεμείς συντάξεις μετά από τη μεγάλη προσπάθεια και του κυρίου Βρούτση και του κυρίου Χατζηδάκη είχαν πέσει περίπου στις 35.000. Στις 31 Δεκεμβρίου του ’23 σπάσαμε το φράγμα των 25.000, είμαστε 24.000 και κάτι. Μιλάμε για μείωση άνω του 30%, απ’ όταν ανέλαβα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης μίλησε και για το θέμα των επικουρικών συντάξεων. «Στις επικουρικές συντάξεις ήμασταν 65.000 και σήμερα είμαστε 30.000. Είμαστε κάτω από 50%. Με το νόμο που ψηφίσαμε για τις επικουρικές βγάλαμε σε ένα 24ωρο 11.000 επικουρικές συντάξεις, είναι το ρεκόρ όλων των εποχών. Και τώρα έχουμε ξεκινήσει με τον ΕΦΚΑ την υπηρεσία που σε καλούν από το 1555, σε ενημερώνουν ότι σε 6 μήνες έχεις δικαίωμα να βγεις στη σύνταξη και σου ζητούν να ετοιμάσεις τα χαρτιά που χρειάζονται», είπε.

Για το έργο της ψηφιοποίησής του e-ΕΦΚΑ

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της ψηφιοποίησής του e-ΕΦΚΑ. «Ο e-ΕΦΚΑ έχει ξεκινήσει το έργο της πλήρους ψηφιοποίησής του. Αυτό είναι ένα γιγαντιαίο έργο γιατί πρέπει ψηφιοποιηθούν όλα τα ένσημα, ό,τι υπήρχε. Αυτό θα παραδοθεί βάσει σύμβασης σε τρία χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, τότε ο σκοπός μου ποιος θα είναι; Να κατεβάζεις στο κινητό σου τηλέφωνο την εφαρμογή e-σύνταξη και όπου και να είσαι να την χρησιμοποιείς και να ξέρεις πόσα ένσημα έχεις μαζέψει» σημείωσε

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.