ΕΣΕΕ: Υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751,39 ευρώ

«Υπέρ της επαναφοράς του κατώτερου μισθού στα 751,39 ευρώ,  αλλά με σταδιακή προσαρμογή»  επισήμανε  ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,  Βασίλης  Κορκίδης, ύστερα από την  συνάντηση που είχε  με τον Υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη.

«Δεν αντιμετωπίζουμε φοβικά μια τέτοια εξέλιξη. Η αύξηση του κατώτερου μισθού σε 137.000 εργαζόμενους, σημαίνει για μας αύξηση της ζήτησης, του τζίρου των εσόδων των επιχειρήσεων και της απασχόλησης», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας, υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναπροσαρμογή του κατώτερου μισθού ώστε να μην προκληθούν κραδασμοί στην αγορά και να μην αποτελέσει αφορμή για αύξηση της ανεργίας.

Επιπλέον  η ΕΣΕΕ ζητά να εξετασθεί η  δυνατότητα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για επιδόματα και δώρα, αλλά και  να αυξηθούν τα επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Εν συνεχεία η  ίδια Συνομοσπονδία τονίζει ότι: «ένα επίδομα ανεργίας, μπορεί να επιδοτήσει δύο θέσεις εργασίας, χωρίς καμία επιβάρυνση για την επιχείρηση».

Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της παροχής φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που διατηρούν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά έμφαση δόθηκε και  στους  συνεπείς εργοδότες, σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη.

Τέλος ο ίδιος σημείωσε ότι: «θεωρεί αναγκαία την αποκατάσταση του κύρους και της γενικής ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης»  και συνέχισε λέγοντας  ότι: «ο κατώτατος  μισθός θα πρέπει να ορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και όχι από το κράτος» και πρόσθεσε ότι: «αναμένει την έναρξη του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, με δεδομένο ότι η τελευταία ΕΓΣΣΕ έχει λήξει και η μετενέργειά της λήγει τον ερχόμενο Μάιο».

 

Exit mobile version