Ernst and Young: Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

EY

Είναι αναγκαίο οι  εργαζόμενοι όλων των ιεραρχικών επιπέδων και των ειδικοτήτων να είναι  εξοικειωμένοι με τη χρήση των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για τις καθημερινές βασικές εργασίες τους (π.χ. για τη δημιουργία περιεχομένου, την αυτοματοποίηση απαντήσεων σε ερωτήσεις) προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγικότητά τους είπε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εταίρος της ΕΥ (Ernst and Young), Χρήστος Ταραντίλης μιλώντας  στο συνέδριο «Innovation Greece 6.0» που  έγινε στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος».

«Όσοι εργαζόμενοι μπορούν και αξιοποιούν τα εργαλεία ΑΙ στην εργασία τους θα είναι κατά κανόνα αποτελεσματικότεροι από τους συναδέλφους τους στο ίδιο αντικείμενο, οι οποίοι δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα εργαλεία, είτε είναι προγραμματιστές, είτε δικηγόροι, είτε μεσαία ή ανώτατα διοικητικά στελέχη» σημείωσε.

Οι προϋποθέσεις

Επιπλέον ο  κ. Ταραντίλης ανέδειξε  τις δύο σημαντικότερες στρατηγικές προϋποθέσεις για την παραγωγή καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις:

Ακολούθως, ο κ. Ταραντίλης μίλησε για πραγματικές εφαρμογές στον κλάδο των επαγγελματικών υπηρεσιών νέων εξελιγμένων μοντέλων AI, γνωστών διεθνώς και ως μοντέλα Agentic AI, τα οποία, σε αντιδιαστολή με τα παραδοσιακά μοντέλα AI, έχουν την ικανότητα να παίρνουν αυτόνομα αποφάσεις και να εκτελούν ενέργειες και διαδικασίες χωρίς την ανθρώπινη καθοδήγηση, προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά τους ανάλογα με το περιβάλλον και τις ανάγκες των χρηστών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ότι η συνεχής εξέλιξη του AI μετασχηματίζει καθοριστικά τη βιομηχανία και την κοινωνία, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα μοντέλα AI να λειτουργούν με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα ενταχθούν με αποτελεσματικό τρόπο στις επιχειρηματικές πρακτικές και τις κοινωνικές διαδικασίες.

Exit mobile version