Quantcast
Εργασία: Έρχεται ειδική εγκύκλιος για εργοδότες - Ποιους θα αφορά - enikonomia.gr
share

Εργασία: Έρχεται ειδική εγκύκλιος για εργοδότες – Ποιους θα αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται ειδική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργοδότες που έχουν περισσότερες από μια εταιρείες στην κατοχή τους και διαφορετικούς ΑΦΜ και που απασχολούν εργαζόμενους.  Μετά το 8ωρο ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να δουλεύει στην άλλη εταιρεία του ίδιου εργοδότη ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Δηλαδή ο εργοδότης δεν θα μπορεί καταχρηστικά να χρησιμοποιήσει τον νόμο για να αποφύγει την πληρωμή των υπερωριών. « Το έχουμε προβλέψει αυτό και στην αιτιολογική έκθεση και θα βγει και ειδική εγκύκλιος .Οποιαδήποτε συνδεόμενη  καθ’ οιονδήποτε τρόπο εταιρεία απαγορεύεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Επιθεώρηση εργασίας θα μπορεί να ελέγξει  την επιχείρηση εάν είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνδεόμενη .Δηλαδή εάν έχει συστέγαση, εάν έχει ένα μέλος ίδιο, εάν ο ίδιος νόμος είναι εκπρόσωπος, εάν δουλεύουν στην ίδια επιχείρηση οι εργαζόμενοι. Αυτά τα ελέγχει η Επιθεώρηση Εργασίας. Με την Εργάνη ο έλεγχος γίνεται αυτόματα, ηλεκτρονικά .Άρα κανένας εργοδότης δεν θα μπορεί να το κάνει ακόμη και εάν είναι σε διαφορετικούς χώρους. Στον ίδιο όμιλο απαγορεύεται να γίνει αυτό » σημείωσε.

Για την εργασία τις Κυριακές

Μίλησε δε και για το περιεχόμενο του νέου  εργασιακού νομοσχεδίου αναφορικά με την εργασία των υπαλλήλων τις Κυριακές.  «Το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά καλό και φιλεργατικό » τόνισε και ξεκαθάρισε πως  « ο εργαζόμενος που θα δουλέψει την Κυριακή θα πάρει συν  115%  του ημερομισθίου του με το νομοσχέδιο » και υπενθύμισε πως  «εάν δουλέψει σήμερα κάποιος εκτάκτως την Κυριακή παίρνει συν 75% του ημερομίσθιου του».

«Στην Ευρωπαϊκή Οδηγία ορίζεται ότι είναι δικαίωμα του εργαζομένου πως όταν τελειώσει τη δουλειά του στον κύριο εργοδότη του εάν το επιθυμεί  να κάνει σύμβαση και με άλλον εργοδότη και δεν έχει δικαίωμα ο κύριος εργοδότης να τον εμποδίσει . Αυτό που θεσμοθετήσαμε είναι γραμμένο ως δικαίωμα του εργαζομένου. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ως 13ωρο »

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.