Quantcast
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις άδειες των εργαζομένων - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις άδειες των εργαζομένων – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των επιχειρήσεων -εργοδοτών για τις ημέρες άδειες των εργαζομένων τους στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ” που περιλαμβάνει την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία αυτή έληγε χθες και πως αφορά σε άδειες που χορηγήθηκαν από τον μήνα Ιανουάριο του 2023 και μετά. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΡΓΑΝΗ «παρατείνεται έως και την 10-03-2023, η προθεσμία της υποχρεωτικής δήλωσης των αδειών, του μηνός Ιανουαρίου, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ II, εκ μέρους των επιχειρήσεων – εργοδοτών, για τους εργαζομένους τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας».

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και αφορά μόνο εργοδότες που έχουν ολοκληρώσει την απογραφή των μισθωτών εργαζομένων τους.

Οι δηλώσεις θα περιλαμβάνουν την καταγραφή Κανονικής Άδειας εργαζόμενου (χρονικό διάστημα Ημερομηνία Από – Ημερομηνία Έως), την καταγραφή άλλων τύπων Άδειας ημέρας για συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς και την καταγραφή διαφόρων τύπων Ωροάδειας του εργαζόμενου για συγκεκριμένη ημερομηνία και πρόσθετες πληροφορίες (για Ώρα από / Ώρα έως).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

  • Άδειες «ΕΝΤΥΠΑ ΣΕΠΕ
  • > Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας
  • > Εισαγωγή»
  • και  μετά επιλέγουν κατάσταση «Οργάνωση Χρόνου Εργασίας – Άδειες».

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία παρέχεται και δυνατότητα ορθής επανάληψης, με τη συμπλήρωση του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας υποβολής της αρχικής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.