Quantcast
Έρχονται αποζημιώσεις έως και 2.000 ευρώ από δήμους: Ποιους πολίτες αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχονται αποζημιώσεις έως και 2.000 ευρώ από δήμους: Ποιους πολίτες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση των δήμων της χώρας, προκειμένου να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους τους που απασχολήθηκαν στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβανίου αναφέρει: «Eγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 7.056.630,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών, Ειδικός Φορέας 1007-209-0000000 και ΑΛΕ 2310401008, οικονομικού έτους 2024, για την επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας, προκειμένου να προκειμένου να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους τους που απασχολήθηκαν στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024».

Διαβάστε την σχετική απόφαση  εδώ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αποζημίωση

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση που είχε δημοσιευθεί ενόψει Ευρωεκλογών, προβλεπόταν χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης

  • ύψους 230 ευρώ ανά υπάλληλο Δήμου,
  • ύψους 2.000 ευρώ  για κάθε υπάλληλο Περιφέρειας-Περιφερειακής Ενότητας. Αντίστοιχα,
  • ύψους 370 ευρώ ανά υπάλληλο σε  Αποκεντρωμένες  Διοικήσεις.

Τα ποσά αυτά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Η καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που δηλώθηκε από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο με ηλεκτρονική εντολή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέας Εσωτερικών.

Σε περίπτωση που σε κάποιο δικαιούχο δεν καταβληθεί μέρος ή το σύνολο της δικαιούμενης αποζημίωσης ο ενδιαφερόμενος ενημερώνει σχετικά τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης του ΥΠ.ΕΣ. και καταθέτει, είτε ταχυδρομικά (στη διεύθυνση Σταδίου 27, 10559 Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (email: info@ ypes.gr) αίτηση ελέγχου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.