Quantcast
Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς εργαζομένων-Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς εργαζομένων-Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΚΣΕΕ) για τους εργαζόμενους στα ζαχαροπλαστεία όλης της χώρας και στα εργαστήρια αυτών, διάρκειας 2 ετών και συνολικά αυξήσεις 15% πέτυχε να υπογράψει η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι  μισθοί λοιπόν διαμορφώνονται από 830,00 ευρώ  (o κατώτατος οριοθετημένος μισθός):

  • 862,95 ευρώ
  • 871,50 ευρώ
  • 906,10 ευρώ

Ανάλογα την κατηγορία και την ειδικότητα ενώ παράλληλα διατηρούνται στο ακέραιο όλοι οι θεσμικοί όροι ενώ οι τριετίες αμείβονται με 5% επί του βασικού μισθού ανά τριετία ενώ σε αντίθεση με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα στον κλάδο αυτό ισχύουν 6 τριετίες κι όχι 3 τριετίες. Η σύμβαση αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα κι περίπου 15.000 εργαζόμενους. Οι κοινωνικοί εταίροι ΠΟΕΕΤ, ΟΕΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ έκαναν το χρέος τους κι ρύθμισαν τους όρους αμοιβής κι εργασίας των εργαζομένων του κλάδου αυτού, μένει επιτέλους να δούμε στην πράξη την αλλαγή του νομοθετικού περιεχομένου ώστε να κηρυχθεί η ΣΣΕ γενικώς υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας, πολιτική βούληση χρειάζεται.

 

Ακολουθεί ένα μέρος της σύμβασης

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα για τις αυξήσεις μισθών εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.