Quantcast
Έρχεται το "mystery shopping" από φθινόπωρο- Τι είναι και πώς θα λειτουργεί σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Έρχεται το “mystery shopping” από φθινόπωρο- Τι είναι και πώς θα λειτουργεί σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Μυστικοί ελεγκτές θα εντοπίζουν όσους αισχροκερδούν, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης , Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εφημερίδα “Απογευματινή”. «Ετοιμάζουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες τόσο στον άξονα “αγορά εμπόριο- προστασία  του καταναλωτή” όσο και στον άξονα “ανάπτυξη -επενδύσεις -μεταποίηση, καθώς και στον τομέα της έρευνας. Μια ιδέα πάνω στην οποία δουλεύουμε είναι να αξιοποιήσουμε σύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην αγορά με πολύ καλά αποτελέσματα .Τέτοιο είναι το mystery shopping  δηλαδή ο έλεγχος  των φυσικών αλλά και των ηλεκτρονικών καταστημάτων από ελεγκτές  της ΔΙΜΕΑ οι οποίοι υποδύονται τους καταναλωτές» σημείωσε ο κ.  Σκρέκας.

«Πρόκειται  για εργαλείο  που δίνει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς  πολύ μεγάλες  δυνατότητες και βούληση μας είναι να το ενεργοποιήσουμε από το φθινόπωρο μαζί με άλλες πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε», συμπλήρωσε

Τα πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας

Επίσης μίλησε και για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στα καταστήματα που θα αισχροκερδούν. «Όποιοι τυχόν δεν το έχουν αντιληφθεί και αποπειραθούν να παραβιάσουν τη νομοθεσία, να είναι σίγουροι ότι θα εντοπιστούν από τους ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ με βάση και το σύγχρονο λογισμικό που έχει αναπτυχθεί και θα τους επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Οπότε είναι προτιμότερο να τηρήσουν τη νομοθεσία όπως κάνει άλλωστε η πλειονότητα των συνεπών επιχειρηματιών».  «Σε κάθε περίπτωση θέλω για μια ακόμα φορά να ξεκαθαρίσω ότι ως κυβέρνηση πιστεύουμε στην ελεύθερη, όχι στην ασύδοτη αγορά. Και έχουμε ρητή εντολή  από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να είμαστε απόλυτα αυστηροί απέναντι στους παραβάτες, προστατεύοντας τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές», τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.