Quantcast
Έρχεται νέο «Open Day - Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ»-Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ειδικότητες - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέο «Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ»-Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ειδικότητες

δημοσιεύτηκε:

Το Σάββατο 29 Ιουνίου από τις 11π.μ μέχρι τις 8μμ διοργανώνεται η 6η εκδήλωση «Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» στον κεντρικό πεζόδρομο της Ελευσίνας (Νικολαΐδου & Χαριλάου).

Η εκδήλωση, που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Ελευσίνας, αποτελεί μια ευκαιρία ενημέρωσης για τις δωρεάν σπουδές, το περιεχόμενο των σπουδών, την αμειβόμενη μαθητεία και κυρίως για τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων από τις ΕΠΑΣ και από τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ.

Οι νέοι και οι γονείς που θα επισκεφθούν το Open Day της Ελευσίνας, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν επιτόπου με εκπαιδευτικούς και σπουδαστές, καθώς επίσης με στελέχη του ομίλου ONEX Shipyards and Technologies, με τη συνεργασία του οποίου η ΕΠΑΣ Ελευσίνας προσφέρει την ειδικότητα Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Η ΔΥΠΑ, μέσω των εκδηλώσεων Open Days, φέρνει κοντά τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, με τους εκπαιδευτικούς, τους αποφοίτους, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων, με τις οποίες συνεργάζεται για να αναβαθμίσει τα προγράμματα σπουδών, επιδιώκοντας να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων της από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν δυσκολίες εύρεσης προσωπικού με κατάλληλες δεξιότητες.

Κατά τη σχολική χρονιά 2024-25, οι ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ πρόκειται να λειτουργήσουν 37 ειδικότητες, από τις οποίες οι νέοι 15-29 ετών μπορούν να βρουν και να επιλέξουν εκείνη που ταιριάζει στα επαγγελματικά τους σχέδια.

Οι ειδικότητες

Ειδικά όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ελευσίνα θα ενημερωθούν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για τις 7 ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν στην τοπική ΕΠΑΣ (Βοηθός Γενικής Βρεφονηπιοκομίας, Βοηθός Γενικής Νοσηλείας, Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών & Ανελκυστήρων, Τεχνίτης Μηχανών & Συστημάτων συμβατικού & ηλεκτρικού αυτοκινήτου, Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Βοηθός Φαρμακείου, Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών).

Παράλληλα, όσοι είναι άνω των 18 ετών μπορούν να μάθουν τις δυνατότητες σπουδών που παρέχουν οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ και να επιλέξουν μία από τις 4 ειδικότητες της ΣΑΕΚ Ελευσίνας (Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics), Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής, Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/mathitia

Όλες οι πληροφορίες για τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.