Έρχεται νέο κρατικό επίδομα ύψους 300 ευρώ σε μαθητές του Γυμνασίου – Πότε θα γίνει η πληρωμή και ποιους αφορά

μαθητές

Νέο κρατικό επίδομα ύψους 300 ευρώ αναμένεται να χορηγηθεί από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο σε ορισμένους μαθητές του Γυμνασίου.

Πρόκειται για το “Sports Pass ” το οποίο θα το λάβουν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά υπό κάποια εισοδηματικά κριτήρια τα οποία ωστόσο δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη.

Το νέο οικονομικό βοήθημα φαίνεται πως θα αφορά 35.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου που θα προέρχονται κυρίως από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, από πολύτεκνες οικογένειες αλλά και από οικογένειες με ΑΜΕΑ. «Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια» σημειώνεται σε διάταξη που συμπεριλαμβάνεται  στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

“Sports Pass”: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του “Sports Pass ” αναμένεται να ανοίξει σε λίγες εβδομάδες. 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version