Έρχεται Golden Visa και στις επιχειρήσεις -Ποιες αφορά

επιχειρήσεις

Έρχεται Golden Visa και σε start-up επιχειρήσεις.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη Τύπου κατά την εξειδίκευση μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση & στον τουρισμό είπε πως  « υπάρχει επέκταση του μέτρου της Golden Visa σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο των νεοφυών επιχειρήσεων » . «Δίνουμε τη δυνατότητα από τη 1/1/2-25  να μπορεί να χορηγηθεί άδεια παραμονής με την μορφή Golden Visa εάν κάποιος επενδύει 250.000 ευρώ σε start-up επιχείρηση που είναι μέλος  του Εθνικού μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων» συμπλήρωσε. 

« Δεν αναφέρομαι στα μέτρα για την Golden Visa που έχουν ανακοινωθεί  εδώ και καιρό και είναι γνωστά και αφορά τα ακίνητα» είπε μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται δε πως σήμερα  ισχύει ήδη η δυνατότητα χορήγησης Golden visa για εισφορά κεφαλαίου, ποσού 400.000 ευρώ τουλάχιστον, σε εταιρεία η οποία έχει έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε αυξημένα φορολογικά κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις για έρευνα και ανάπτυξη συνολικού κόστους 40 εκατομμύρια ευρώ.

Exit mobile version