Quantcast
Έρχεται Golden Visa και στις επιχειρήσεις -Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχεται Golden Visa και στις επιχειρήσεις -Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται Golden Visa και σε start-up επιχειρήσεις.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη Τύπου κατά την εξειδίκευση μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση & στον τουρισμό είπε πως  « υπάρχει επέκταση του μέτρου της Golden Visa σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο των νεοφυών επιχειρήσεων » . «Δίνουμε τη δυνατότητα από τη 1/1/2-25  να μπορεί να χορηγηθεί άδεια παραμονής με την μορφή Golden Visa εάν κάποιος επενδύει 250.000 ευρώ σε start-up επιχείρηση που είναι μέλος  του Εθνικού μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων» συμπλήρωσε. 

« Δεν αναφέρομαι στα μέτρα για την Golden Visa που έχουν ανακοινωθεί  εδώ και καιρό και είναι γνωστά και αφορά τα ακίνητα» είπε μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται δε πως σήμερα  ισχύει ήδη η δυνατότητα χορήγησης Golden visa για εισφορά κεφαλαίου, ποσού 400.000 ευρώ τουλάχιστον, σε εταιρεία η οποία έχει έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε αυξημένα φορολογικά κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις για έρευνα και ανάπτυξη συνολικού κόστους 40 εκατομμύρια ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.