Quantcast
Επιστροφές φόρων με χρέη: Νέες διευκρινίσεις Τσάπαλου-Τι είπε για τις φορολογικές δηλώσεις - enikonomia.gr
share

Επιστροφές φόρων με χρέη: Νέες διευκρινίσεις Τσάπαλου-Τι είπε για τις φορολογικές δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

 

Για το εάν έχουν γίνει 27 χιλιάδες αιτήσεις για τις επιστροφές φόρου ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«27 χιλιάδες αιτήσεις δεν ξέρω από πού προκύπτει το νούμερο. Έχουμε κάνει συζητήσεις με την ΑΑΔΕ » απάντησε ο κ. Τσάπαλος  και πρόσθεσε πως « η διαδικασία της επιστροφής φόρων έχει επιταχυνθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Εφόσον δεν χρωστάει κανείς την επιστροφή μπορεί να την δει και εντός εβδομάδος ακόμη. Μάλιστα για τις  επιστροφές και τους συμψηφισμούς του 2024 για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ποσοστό άνω του 90%» .

Και συνέχισε λέγοντας πως «σε γενικές γραμμές το μεγάλο πρόβλημα των επιστροφών φόρων έχει αντιμετωπιστεί. Είναι θέμα χρόνου  η ΑΑΔΕ να αυτοματοποιήσει όλη τη διαδικασία της επιστροφής φόρου ακόμη και για αυτούς  που χρωστούν. Θα πρέπει να πάνε στην Εφορία για να συμψηφίσουν ».

Για τις φορολογικές δηλώσεις

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.  «Στις φορολογικές δηλώσεις δεν θα δοθεί παράταση. Δώσαμε παράταση για τα νομικά πρόσωπα .Στις 26 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία  όπως και για τα φυσικά πρόσωπα .Δεν πρόκειται να δώσουμε παράταση .Οι φορολογικές δηλώσεις κινούνται ομαλά .Έχουμε πάνω από 2,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις » απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.