Επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ- Το tweet του Γεωργιάδη και η ανακοίνωση του ΠΙΣ

γιατρός

Την πρόθεση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να δώσει επιπλέον 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ και θα καλύψει ανάγκες του συστήματος χαιρέτισε μέσω της ανάρτησης του στον λογαριασμό  Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΙΣ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς και σκοπεύει ο ίδιος με ιδίους πόρους να συνδράμει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβάλουν στη λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και διότι κάνει δημόσια έκκληση στα μέλη του να μας βοηθήσουν σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία», έγραψε ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

 

Η ανακοίνωση του Διοικητικού  Συμβουλίου  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Νωρίτερα το  Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του την Τρίτη 16 Ιουλίου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χτες Τετάρτη 17 Ιουλίου και αποφάσισε:

1. Επισημαίνει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας σε ότι αφορά στις Παθολογικές Κλινικές, η οποία
ουδέποτε συζήτησε σοβαρά τις προτάσεις μας που καταθέτουμε κατ΄ επανάληψη από το 2022. Ουδέποτε θέσπισε ειδικά μέτρα για τις νησιωτικές και άγονες περιοχές, δεν τηρεί ούτε καν την πρόβλεψη του νόμου 4999/22 για αναπροσαρμογή του επιδόματος αγόνου που όφειλε να υλοποιήσει έως τις 30/6/2023 και τώρα υπόσχεται να εκδώσει τη σχετική ΚΥΑ έως τα τέλη Αυγούστου, καθώς ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχει γίνει για την αντιμετώπιση του από ετών διογκούμενου προβλήματος. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν τρέχοντας από τηλεοπτικό σε τηλεοπτικό σταθμό και από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο.

2. Εκφράζει την απογοήτευσή του για την επιστράτευση του κοινωνικού αυτοματισμού και του λαϊκισμού εις βάρος των γιατρών.

3.Διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτεία δεν διακρίνει την εφημερία και υπηρεσία σε Παθολογική Κλινική από την άσκηση εξωνοσοκομειακής ιατρικής.

4.Αντιμετωπίζουμε ακατονόμαστες απειλές που περιπλέκουν το πρόβλημα.

5. Επισημαίνουμε ότι δεν λάβαμε γραπτά και αναλυτικά τις ανάγκες του συστήματος, παρά τις αιτήσεις μας και τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από πλευράς Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση εργαστήκαμε με την υπόθεση ανάγκης 39 ιατρών σε 14 Νοσοκομεία, χωρίς να ξέρουμε πόσοι και πού.

«Αποφασίσαμε:

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version