Επιδότηση ρεύματος: Ποια τιμολόγια μένουν εκτός

ρεύμα

Ορισμένα κίτρινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος θα εξαιρεθούν από την επιδότηση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο έπειτα από απόφαση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εκδίδουν οι προμηθευτές ενέργειας, οι χρεώσεις των συγκεκριμένων τιμολογίων, τα οποία είναι κυμαινόμενα, θεωρούνται ήδη αρκετά χαμηλές, αφού διαμορφώνονται κάτω από τα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι καταναλωτές που έχουν επιλέξει συμβόλαια με σταθερή τιμή για λιγότερο από έξι μήνες, και έπειτα με κυμαινόμενη χρέωση, δεν θα λάβουν καμία επιδότηση, ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να αυξηθούν οι τιμές μετά την πάροδο της αρχικής περιόδου σταθερής χρέωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), η εξαίρεση αυτή αφορά σε τέσσερα συγκεκριμένα τιμολογιακά προϊόντα, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται από 9,3 έως 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αντίθετα, η επιδότηση θα συνεχίσει να καλύπτει όλα τα «πράσινα» τιμολόγια, καθώς και τα υπόλοιπα «κίτρινα» που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις αυτές.

Exit mobile version