Quantcast
Επιδότηση ενοικίου: Για ποιους παρατείνεται η χορήγηση του με νέα ΚΥΑ - enikonomia.gr
share

Επιδότηση ενοικίου: Για ποιους παρατείνεται η χορήγηση του με νέα ΚΥΑ

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται κατά 18 μήνες η χορήγηση επιδότησης ενοικίου σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση (αριθμ. 55618/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α36/2024) των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ:

Α. Παρατείνεται κατά 18 μήνες την προβλεπόμενη, με την υπό στοιχεία 81684/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α36/ 10.03.2023 (Β’ 1671) κοινή υπουργική απόφαση, χορήγηση της επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ή με δωρεάν παραχώρηση χρήστες κατοικιών που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην περίπτωση που ο/η δικαιούχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να του/της χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση του πληγέντος κτηρίου του/της, μέχρι τη λήξη των σχετικών τασσομένων προθεσμιών ή στην περίπτωση που προκύπτει ότι δεν δικαιούται Στεγαστική Συνδρομή, η εν λόγω επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης διακόπτεται αυτοδίκαια.

Β. Απαιτείται, για κάθε νέο τρίμηνο της παράτασης πλέον των δικαιολογητικών που αναφέρονται στην παρ. 2 του Κεφαλαίου Δ3 και στο Κεφάλαιο Δ4 της υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26794/Α36/09.12.2020 (Β’ 5500) κοινής υπουργικής απόφασης, η υποβολή:

  • Εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτροδότησης του σεισμοπλήκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων του λογαριασμού) ή βεβαίωσης κατανάλωσης ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του σεισμοπλήκτου κτηρίου που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του αιτούμενου τριμήνου ή βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης. Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, όταν η σεισμόπληκτη κατοικία, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται.
  • Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) του φορολογικού έτους 2022 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/ της δικαιούχου επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.
  • Τα έντυπα Ε1, Ε2 (αρχικές δηλώσεις) του φορολογικού έτους 2022 και επικαιροποιημένη εκτύπωση του Ε9 του/ της φιλοξενούντα/ουσας το/τη δικαιούχο επιδότησης συγκατοίκησης.

Εάν η υπηρεσία κρίνει απαραίτητο, δύναται να ζητήσει εγγράφως επιπλέον στοιχεία για την εξέταση της αίτησης χορήγησης επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.