Επιδοτήσεις ρεύματος: Θα τις επιστρέψουν πίσω αναδρομικά οι μικρές επιχειρήσεις; Τι απαντά ο Μαρινάκης

Παύλος Μαρινάκης

Για το εάν ισχύει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” που λέει ότι θα επιστρέψουν πίσω αναδρομικά ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος οι μικρές επιχειρήσεις ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Λοιπόν, εδώ γράφτηκαν κάτι τρελά νούμερα για 800 εκ.. Εδώ, μιλάμε για μια κατηγορία επιχειρήσεων, που έχουν αυξημένη κατανάλωση, π.χ. οι φούρνοι. Συνολικά αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πάρει 800 εκατ. ευρώ.  Συνολικά είχαμε δώσει 13 δισ.. Εδώ, έχει να κάνει με μια διαδικασία ελέγχου της επιδότησης…» απάντησε ο κ. Μαρινάκης  και πρόσθεσε πως « δεν το επέτρεψε η Ε.Ε. αυτό» .

Ενώ όσον αφορά στο εάν  θα δώσουν πίσω τα λεφτά οι άνθρωποι αυτοί είπε πως «σύμφωνα με πληροφορίες μιλάμε για έναν πολύ μικρό αριθμό επιχειρήσεων και αν βάλει κανείς τις χρεώσεις με τις πιστώσεις, οι πιστώσεις – δηλαδή τα λεφτά που θα δώσει παραπάνω το Κράτος – θα είναι παραπάνω από τις χρεώσεις στο σύνολό τους» . «Όχι, δεν είναι οριζόντιο. Δηλαδή, αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό επιχειρήσεων. Για να καταλάβετε είναι το 0.5% της συνολικής επιδότησης αυτής της κατηγορίας των επιχειρήσεων » πρόσθεσε και επανέλαβε πως« δεν είναι σε καμία περίπτωση οριζόντιο. Είναι το 0,5% του συνολικού ποσού και σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουμε και πίστωση, όχι χρέωση».

Τέλος ρωτήθηκε γιατί η  κυβέρνηση παίρνει πίσω τις επιδοτήσεις αυτές. «Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούσε η Ε.Ε. για να δοθεί η επιδότηση. » απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version