Quantcast
Επίδομα μητρότητας: Τι είπε η Μιχαηλίδου για τις εποχικά εργαζόμενες μητέρες - enikonomia.gr
share

Επίδομα μητρότητας: Τι είπε η Μιχαηλίδου για τις εποχικά εργαζόμενες μητέρες

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν μπορεί να χορηγηθεί το επόμενο διάστημα επίδομα μητρότητας και στις εποχικά εργαζόμενες μητέρες που απασχολούνται για παράδειγμα στον κλάδο του τουρισμού ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο OPEN η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Οι εποχικά εργαζόμενες δεν έχουν δουλέψει τους 10μήνες που χρειάζεται κάποιος για να κατοχυρώσει επίδομα ανεργίας. Το επίδομα μητρότητας συνδέεται με το επίδομα μητρότητας. Οπότε αυτές οι εργαζόμενες δεν θα πάρουν επίδομα μητρότητας» απάντησε και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο δεν θα δοθεί.

«Η ΔΥΠΑ δίνει το επίδομα μητρότητας γιατί είναι ανταποδοτικό. Ερχόμαστε και δίνουμε το επίδομα μητρότητας σε όλους ανεξαρτήτως για διάστημα 9 μηνών. Το δημόσιο δίνει  το επίδομα στους δημόσιους λειτουργούς για 9 μήνες. Εμείς δίναμε το επίδομα στους μισθωτούς για 6 μήνες και στις αυτοαπασχολούμενες τίποτα. Ήρθαμε και  δίνουμε το επίδομα μητρότητας στις μισθωτές εργαζόμενες μητέρες όσο είναι και στο Δημόσιο δηλαδή για 9 μήνες. Το ίδιο κάνουμε και για τις  αυτοαπασχολούμενες».

Για τις μητέρες – ναυτικοί

Επίσης προανήγγειλε πως θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση ώστε να λαμβάνουν επίδομα μητρότητας και οι μητέρες – ναυτικοί. «Τις γυναίκες που βρήκαμε και θέλουμε και να είμαστε προσεκτικοί και να δούμε τι θα κάνουμε είναι οι γυναίκες ναυτικοί. Υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Βλέπουμε οι γυναίκες ναυτικοί δεν καλύπτονταν με το επίδομα μητρότητας. Κοιτάμε τι ρυθμίσεις μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε δικαίως και τις γυναίκες που είναι στη θάλασσα και θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για να τις καλύψουμε και εργάζονται όλη την χρονιά για να μπορέσουμε και αυτές να τις καλύψουμε» σημείωσε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.