Quantcast
Επίδομα ανεργίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσό άφησε η Κεραμέως-Τι είπε για τα νέα χαρακτηριστικά του - enikonomia.gr
share

Επίδομα ανεργίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσό άφησε η Κεραμέως-Τι είπε για τα νέα χαρακτηριστικά του

δημοσιεύτηκε:

 

Για το εάν θα αυξηθεί ή εάν θα μειωθεί το επίδομα ανεργίας που χορηγεί η ΔΥΠΑ στους δικαιούχους ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ” ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως.

«Αυτό θα τα δούμε αναλυτικά. Μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει και αύξηση » απάντησε η κ. Κεραμέως. «Αυτό δεν το ξέρω θα το δούμε αναλυτικά .Αλλά το σημαντικό εδώ πέρα είναι το σχήμα. Δηλαδή το επίδομα να είναι εμπροσθοβαρές και εν συνεχεία θέλουμε να καταβάλλει ο άνεργος ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρει απασχόληση. Στην ίδια γραμμή είναι και η ρύθμιση που είχε ψηφιστεί για τις 3 αρνήσεις περί εργασίας: Εάν προσφερθούν 3 δουλειές που συμπίπτουν με το Ατομικό σχέδιο δράσης του ανέργου και πει και στις  τρεις φορές όχι, τότε φεύγει από το Ταμείο Ανεργίας .Άρα οι πρωτοβουλίες έχουν μια στόχευση την τόνωση της απασχόλησης και την ευημερία των πολιτών» συμπλήρωσε.

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του νέου επιδόματος ανεργίας

Επίσης ανέφερε τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο επίδομα ανεργίας.

Το πρώτο είναι πως: το επίδομα ανεργίας  δεν θα μπορεί να είναι το ίδιο για έναν πολίτη που  έχει η προϋπηρεσία 20 ή 30 χρόνια με κάποιον που έχει προϋπηρεσία 2 ή 3 εβδομάδων, σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως το δεύτερο στοιχείο είναι πως το επίδομα ανεργίας θα είναι εμπροσθοβαρές. «Δηλαδή όταν  θα βγαίνει κάποιος στην ανεργία θα είναι πιο υψηλό, αλλά θα βαίνει μειούμενο για να σε κινητροδοτήσει  στο να βγει στην απασχόληση» συμπλήρωσε.

«Το επίδομα ανεργίας είναι το ίδιο εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας εννοώ την ίδια μεθοδολογία και έχει κάποια ζητήματα τα οποία σίγουρα προκαλούν προβληματισμό. Έχει γίνει μια πολύ συστηματική δουλειά από τη ΔΥΠΑ, τον πρώην ΟΑΕΔ  σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για την φιλοσοφία ενός  νέου επιδόματος ανεργίας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.