Επιχείρηση προσέλκυσης Γερμανών συνταξιούχων- ‘Ολες οι λεπτομέρειες

Μέσα στην επόμενη πενταετία η ζήτηση για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Γερμανούς θα αυξηθεί σημαντικά, υπερβαίνοντας σε αξία τα 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ,την τάση αυτή επιχειρεί να ενισχύσει το Ελληνικογερμανικό Επιμελητήριο με την πρωτοβουλία ” Ηappy retirement “. To πρόγραμμα φιλοδοξεί να βοηθήσει τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν σε ένα ευρύ κοινό στη Γερμανία των 4,5 εκατ. συνταξιούχων που παραδοσιακά έχουν θετική εικόνα και προτίμηση για τη χώρα μας. “Θέλουμε να βάλουμε την Ελλάδα στον χάρτη των χωρών για ανθρώπους που έχουν φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την Ελλάδα σαν ένα καλό, εναλλακτικό προορισμό ,απέναντι σε Ιταλία, Ισπανία και Πορταγαλία που σήμερα καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος και αποκομίζουν σημαντικά οφέλη” σημειώνει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο πρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης.Το έδαφος φαίνεται αρκετά γόνιμο. Μελέτη Fewo-direkt έδειξε πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 10 κορυφαίων προτιμήσεων των Γερμανών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξοχικό εκτός Γερμανίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκμεταλλευθούμε το θετικό μομέντουμ που διαμορφώνεται σύμφωνα με τον κ. Κελέμη είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και υπηρεσιών , οι οποίες θα καταστήσουν ελκυστική τη χώρα μας. “Πρέπει να μεγαλώσουμε την εμπιστοσύνη που νιώθουν απέναντι μας, προσφέροντας ολοκληρωμένες και διαφανείς υπηρεσίες από δικηγόρους και τεχνικούς μέχρι μεσίτες και υποδομές υγείας “αναφέρει χαρακτηριστικά .
Μοχλός επενδύσεων
Σύμφωνα με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο η λεγόμενη “Ασημένια Οικονομία ” ( Silver Economy) δηλαδή οι οικονομικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο μοντέλο στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας υπό την προϋπόθεση ότι θα βασιστεί αφενός σε έναν επιτελικό σχεδιασμό και αφετέρου στην εφαρμογή συνδυασμένων πολιτικών σε τομείς ευθύνης όπως του , του τουρισμού ,της τεχνολογίας , των επενδύσεων, της εκπαίδευσης , της υγείας ,της ασφάλισης κλπ. Μόνο στο πεδίο των κατασκευών προβλέπεται ότι μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα μπορούσαν να πουληθούν στη χώρα περί τις 200.000 κατοικίες σε ξένους αγοραστές είτε ως μεμονωμένα ακίνητα , είτε ως ιδιοκτησίες ενταγμένες στα συγκροτήματα κατοικιών , προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κοινού της τρίτης ηλικίας.

Exit mobile version