Επαναφορά του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας κατά τη διάρκεια των θεσμοθετημένων αδειών

Την επαναφορά του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλες τις περιπτώσεις των θεσμοθετημένων αδειών προβλέπει η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ενσωματώθηκε στο ψηφισθέν από τη Βουλή ν/σ για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Η σχετική τροπολογία αναφέρει ότι: «Το επίδομα θα δίνεται πλέον κατά τη διάρκεια όλων των αδειών των εργαζομένων στα ΒΑΕ και όχι μόνο στην κανονικής και τη βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως 6 ημέρες κατ΄έτος που προέβλεπε το άρθρο 18 του νέου μισθολογίου (ν. 4354/2015)».

Αξιοσημείωτο είναι ότι για θέμα αυτό είχαν αντιδράσει έντονα τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι «η οριστική κατάργηση των Β.Α.Ε.».Μάλιστα, επικαλούνταν αναφορά στο άρθρο 18 το ν. 4354/2015, σύμφωνα με την οποία  «επισημαίνεται η ρητή δέσμευση περί της επικείμενης ευθυγράμμισης του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017».

Λίγο πριν την ψήφιση της τροπολογίας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας με εγκύκλιο του, ζητούσε από τους ΟΤΑ να παγώσουν την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ενόψει της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Exit mobile version