Quantcast
ΕΟΠYΥ: Αυτή είναι η διαδικασία συνταγογράφησης μετά το σκάνδαλο στον Οργανισμό - Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τον Γεωργιάδη - enikonomia.gr
share

ΕΟΠYΥ: Αυτή είναι η διαδικασία συνταγογράφησης μετά το σκάνδαλο στον Οργανισμό – Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τον Γεωργιάδη

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζει η διαδικασία της συνταγογράφησης μετά το σκάνδαλο στον ΕΟΠYΥ. Υπενθυμίζεται πως χθες εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δύο κυκλώματα  που έκαναν εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ζημία 3,5 εκατ. ζημία στον Οργανισμό. Συνελήφθησαν 16 άτομα – γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων – οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ οι περιουσίες του έχουν δεσμευθεί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός  Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την συνταγογράφηση

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις» είπε ο υπουργός.

Όπως  τόνισε , σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο θα αφορά σε ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση) και το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ, για συναίνεση στην συνταγογράφηση, όπως ήδη γίνεται σε τραπεζικές συναλλαγές.

«Θα τους ελέγξουμε όλους» συμπλήρωσε ο υπουργός. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σε άλλες περιοχές, όπου γιατροί προχωρούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.