ΕΝΦΙΑ: ΄Ετσι μπορείτε να “σβήσετε” τα λάθη στα εκκαθαριστικά σας

ΕΝΦΙΑ

Τη δυνατότητα να διορθώσουν τα λάθη στα εκκαθαριστικά σημειώματα  του ΕΝΦΙΑ έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αυτό αφορά τους φορολογούμενους που είχαν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της υποβολής τροποποιητικής δήλωσης Ε9 έως τις 30 Ιουνίου. Ο στόχος είναι να δηλωθούν ορθά τα ακίνητα που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2023 οι παραπάνω στο Ε9. Συνεπώς  οι ιδιοκτήτες ακινήτων  θα πρέπει να κάνουν τις παρακάτω κινήσεις για να διορθώσουν το Ε9:

 

Σημείωση: Εάν ο ιδιοκτήτης ακινήτου  προβεί σε διορθώσεις ενώ έχει καταβάλλει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τότε θα υπάρξουν αλλαγές στις επόμενες δόσεις

Τι γίνεται μετά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9

Μετά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν υπόψη τους το νέο εκκαθαριστικό με το νέο ποσό του φόρου που έχει προκύψει. Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα  λάβει email  από την ΑΑΔΕ το οποίο θα λέει ότι θα  πρέπει  να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Εφορία προκειμένου να  να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version