Quantcast
Ελβετία: Παρεμβάσεις 88 δισ. φράγκων από την κεντρική τράπεζα στην αγορά συναλλάγματος - enikonomia.gr
share

Ελβετία: Παρεμβάσεις 88 δισ. φράγκων από την κεντρική τράπεζα στην αγορά συναλλάγματος

δημοσιεύτηκε:

Η ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB) έκανε το 2015 παρεμβάσεις για να συγκρατήσει την ανατίμηση του νομίσματός της, αγοράζοντας ξένα νομίσματα συνολικής αξίας 86,1 δις. φράγκων (88 δις. δολαρίων), σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Ο Πρόεδρος της SNB, Τόμας Τζόρνταν, και οι συνεργάτες του στη SNB έχουν δεσμευθεί επανειλημμένα ότι θα παρεμβαίνουν για να αποτρέψουν την ενίσχυση του ελβετικού φράγκου. Οι παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος γίνονται και μετά την κατάργηση πέρυσι τον Ιανουάριο του πλαφόν των 1,20 φράγκων ανά ευρώ, με το επιχείρημα ότι ήταν δυσανάλογα υψηλές οι παρεμβάσεις που χρειάζονταν για να διατηρηθεί η ισοτιμία αυτή, σε σχέση με το όφελός της.

«Οι μεγαλύτερες αγορές ξένων νομισμάτων» έγιναν τον Ιανουάριο του 201. Στο υπόλοιπο του έτους, η SNB παρέμεινε επίσης ενεργή στην αγορά συναλλάγματος για να επηρεάσει την πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας, όπου αυτό ήταν αναγκαίο»,  αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της SNB.

Το 2014, η SNB είχε διαθέσει το ποσό των 25,8 δις. φράγκων για παρεμβάσεις, αλλά το 2012 οι παρεμβάσεις ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρυσι (118 δις. φράγκα). 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.