Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: «Τσίμπησε» η βιομηχανική παραγωγή-Δείτε αναλυτικά τα νέα στοιχεία - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: «Τσίμπησε» η βιομηχανική παραγωγή-Δείτε αναλυτικά τα νέα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

” Τσίμπησε” η  βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα επισημαίνεται πως η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 3,6%.

Αναλυτικά,  η  ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει σε ανακοίνωση της πως,  ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 5,8% τον Δεκέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023, έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2023 με το 2022.

Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από την αύξηση:

  • Κατά 16,4% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατά 5,7% του δείκτη παροχής νερού.
  • Κατά 3,6% του δείκτη μεταποίησης. Σε αυτό συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (61,7%), στην παραγωγή προϊόντων καπνού (32,7%), στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων (25,7%), στην παραγωγή βασικών μετάλλων (14,7%) και στις άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες (14,5%).

Από τη μείωση:

  • Κατά 4,3% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.
  • Σε μέσα επίπεδα πέρυσι, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2023.
  • Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,4% τον Δεκέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2024.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.